احد کریم‌خانی با اشاره به فعالیت های منطقه ای نیروی قدس سپاه، گفت: کم نیستند کسانی که گمان می‌کنند نیروی قدس برای مهار تروریسم پیچیده و تودرتو در سوریه و عراق از هزاران نیرو استفاده و در این راه میلیاردها دلار هزینه می نماید؛ اما واقعیت این است که این نیرو کارهای بسیار بزرگ را با کمترین نیرو و هزینه انجام می دهد.

به گزارش پایگاه خبری دیار نخل؛ فرمانده لقب جدیدی به آنها داد، رزمندگان بدون مرز؛ حالا دیگر کسی در دنیا وجود ندارد که نداند جمهوری اسلامی ایران یک نیروی بدون مرز برای یاری گروه های مقاومت و مستضعفان که نمی خواهند در برابر ظلم ساکت بمانند، دارد.

شاید نزدیک به یک سال پیش در همین ایام و ساعاتی پس از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، برخی حس می کردند که وضعیت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیگر رشد و جهش قبل را نخواهد داشت؛ اما انتصاب بلافاصله سردار قاآنی به فرماندهی و تاکید فرمانده کل قوا بر اینکه «برنامه‌ی آن نیرو عیناً همان برنامه‌ی دوران فرماندهی شهید سلیمانی است» و همچنین بیان این واژه که نیروی قدس یک نیروی بدون مرز است به همگان فهماند که این نیرو همچنان قرار است اثرگذار ترین ابزار انقلاب اسلامی برای مقابله با تهدیدات دشمنان در بیرون مرزهاست.

در ادامه و در گفت‌وگو با احد کریم خانی معاون سیاسی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، راهبردهای این نیرو و رزمندگان بدون مرزش را در دوران پیش رو مورد بررسی قرار دادیم.

مشروح این گفت‌و‌گو را در ادامه می‌خوانید:

 

جناب کریم خانی پس از گذشت یک سال شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، یک سوال اساسی در ذهن جامعه و حتی تحلیل گران خارجی وجود دارد. سوالی مبنی بر اینکه راهبردهای نیرو برای تحولات فعلی و آینده منطقه و جهان چیست؟

رهبر معظم انقلاب برای نخستین بار و با صراحت و از یک تریبون رسمی سپاه قدس را رزمندگان بدون مرز نامیدند. این عمدتاً بدان معناست که حوزه فعالیت این نیرو نه تنها در منطقه و در ارتباط با گروه‌های مقاومت اسلامی بلکه در سطح نظام بین‌الملل است.

نیروی قدس فقط یک نیروی نظامی و امنیتی نیست؛ یک نهاد انسانی است

لذا نیروی قدس صرفاً یک تشکیلات اداری یا نظامی و امنیتی نبوده و افزون بر آن یک نهاد انسانی است که هر جا احساس کند جان بشریت و اهداف و آرمان‌های متعالی انسانی در خطر است حضور جدی پیدا می‌کند که این مهم در کانون راهبردهای نیروی قدس برای تحولات فعلی و آینده منطقه و نظام بین‌الملل قرار دارد.

بدین معنا که اصل و اساس در فعالیت‌های نیروی قدس صیانت از بشریت به معنای عام و مستضعفان عالم به معنای خاص و به خصوص جوامع و شهروندان مسلمان فارغ از هرگونه تمایزات اعتقادی و نژادی و زبانی و … در مقابل تهدیدات فعلی و پیش رو به ویژه تروریسم دولتی آمریکا، اسرائیل و شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی آن‌هاست.

برای این کار نیز در نیروی قدس که یک نیروی رسمی، استراتژیک و با تشکیلات و ساختار قدرتمند و هوشمند است، هدفگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های دقیقی در سطوح خرد و کلان تعریف شده است. مسیرهای نیل به این اهداف هم کاملاً مشخص بوده و الحمدلله تحت تدابیر فرماندهی کل قوا و فرماندهی نیروی قدس در دوره شهید سلیمانی و در دوره فعلی که سردار قاآنی در رأس آن قرار دارند، فعالیت‌های جهت نیل به اهداف از پیش تعیین شده به خوبی پیش می‌رود.

همگان معتقدند که شهادت سردار سپهبد شهید سلیمانی آثاری در سطح منطقه و جهان از خود باقی گذاشته و خواهد گذاشت؛ آثار این شهادت را چطور تفسیر می کنید؟

همانگونه که سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در دوران حیات پربرکت‌شان خوار چشم دشمن بود و دوره فعالیت و فرماندهی ایشان در نیروی قدس شاهد دستاوردهای بزرگ و تعیین کننده برای جمهوری اسلامی، گروه‌های مقاومت اسلامی و جهان اسلام بود، شهادت ایشان نیز به یک نقطه عطف و فرصت‌ساز تبدیل شد.

تشییع باشکوه و ده‌ها میلیونی پیکیر مطهر ایشان و همرزمان شهیدشان به خصوص شهید ابومهدی در عراق و ایران و برنامه‌های بزرگداشتی که در بسیاری از نقاط جهان برگزار شد، این‌ها همه در بردارنده پیام است.

اینکه روح این شهید و آرمان‌های ایشان و راه و مسیری که شهید سلیمانی ایجاد کردند و اهدافی که دنبال می‌کردند با یک پشتوانه محکم مردمی با قدرت تداوم پیدا خواهد کرد.

آزادی قدس شریف از اشغال و اخراج نیروهای تروریست آمریکایی از منطقه در رأس اهداف شهید سلیمانی بود که این اهداف بعد از ایشان نیز در حال پیگیری بوده و پیشبرد و تحقق آن در حقیقت بخش مهمی از آثار و پیامدهای شهادت ایشان را تشکیل می‌هد.

برخی فکر می کردند در سوریه میلیاردها دلار هزینه خواهیم کرد؛ اما…

همانطور که در ابتدا فرمودید نیروی قدس به فرموده فرمانده کل قوا یک نیروی با رزمندگان بدون است؛ این یعنی یک نیروی راهبردی؛ ویژگی‌های این نیرو به عنوان یک نیروی راهبردی چیست؟

نیروی قدس که یک نیروی فعال و کلیدی در حوزه پاسداری از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی و صدور آن است، یکی از شاهکارهای فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای است. مهم‌ترین خصوصیتی که نیروی قدس دارد و آن را از سایر نیروهای هم‌تراز خود در دنیا متمایز می‌سازد این است که نیروی قدس یک نهاد انسانی دارای اهداف و انگیزه‌های بزرگ، روشن و متعالی است.

نام سپاه قدس به خوبی از مسئولیت انسانی آن در فرامرزهای ایران خبر می‌دهد و جالب این است که مأموریت این نهاد، دو دهه پس از تأسیس، هیچگاه زیر سؤال نرفت و به عنوان نهادی مددرسان برای آزادی فلسطین و مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه شهروندان فلسطینی شناخته شد. لذا مشخص است که اهداف نیروی قدس کاملاً متعارف، قانونی و در راستای مصالح عالی بشری است.

در خصوص ویژگی بعدی که مربوط به ساختار نیروی قدس است باید گفت ساختار آن براساس آنچه در عمل مشاهده شده است بر مبنای «عمل استراتژیک» استوار است به این معنا که شناخت دقیق موقعیت و سپس فراهم کردن زمینه ها و اقدامات متناسب و در نهایت «عمل بهینه» اجزاء اصلی عمل این سازمان به حساب آمده است.

وجود نیروی‌های ماهر و مجرب و استراتژیست، ویژگی و مزیت دیگر نیروی قدس است. از این رو سازمان این نیرو «چابک» یا «کیفی» دیده شده است.

کم نیستند کسانی که گمان می کنند نیروی قدس برای مهار تروریسم پیچیده و تودرتو در سوریه و عراق از هزاران نیرو استفاده و در این راه میلیاردها دلار هزینه می نماید. اما واقعیت این است که این نیرو کارهای بسیار بزرگ را با کمترین نیرو و هزینه انجام می دهد. استراتژیست ها همواره وجود نیروی زیاد و هزینه هنگفت را یکی از عوامل ناکامی ارزیابی کرده اند.

نیروی قدس بر مبنای اصلی‌ترین شاخص های مدیریت استراتژیک روی آموزش و کسب تجربه تأکید زیادی دارد. بر این اساس درباره توانمندی این نیرو در مهار بحران داعش یک منبع صهیونیستی اینچنین اعتراف می کند که «در حالی که ائتلاف بیش از ۴۰ کشور به رغم برخورداری از منابع و امکانات عظیم، نتوانست حرکت داعش را مهار کند، مبارزان نیروی قدس و فرماندهی آن نه تنها منجر به تحمیل شکست‌های گوناگون بر داعش گردیده است بلکه منطقه و جهان نیز به نقش برتر و مؤثرتر ایران پی برده اند».

زمان شناسی و مهارت؛ رمز موفقیت های نیروی قدس در عراق و سوریه

با توجه به تجربه عملیاتی نیروی قدس در سوریه و عراق می توان گفت این نیرو به خوبی رموز موفقیت در عملیات را دریافته است. به جز آموزش و نیروهای مجرب، ویژگی دیگر که «زمان شناسی» است نیز در این نیرو از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یک نیروی ماهر و با تجربه اگر در ورود به موضوع دچار تأخیر یا تعجیل گردد به موفقیت نمی‌رسد و حتی ممکن است موقعیت‌های استراتژیک را نیز از دست بدهد.

این ویژگی یعنی زمان شناسی ملهم از آیات و روایات اسلامی است. به عنوان مثال در نهج‌البلاغه و در کلام امیرمومنان علی علیه‌السلام هم داریم که می‌فرمایند «مبادا هرگز در کاری که وقت انجام آن نرسیده است، شتاب کنی یا [در انجام] کاری که وقت آن رسیده است، سستی ورزی یا در رد یا پذیرش چیزی که  حقیقت آن  روشن نیست، ستیزه جویی نمایی یا در انجام کارهای واضح و آشکار کوتاهی کنی. تلاش کن تا هر کاری را در جای خود و در زمان مخصوص به خود انجام دهی».

اما ویژگی بعدی و بسیار مهم دیگر که در سخنان شهید سلیمانی نیز وجود دارد، رابطه بین نیرو و فرماندهی است. در نیروی قدس، برخلاف سایر سازمان‌های نظامی جهان، شخصی که در رأس قرار دارد فقط فرماندهی نمی‌کند بلکه هدایت هم می‌کند. به قول شهید سلیمانی که در سیره ایشان نیز بود، فرماندهی در سپاه قدس «برو» نیست بلکه «بیا» است.

از گروه‌های مقاومت حمایت می‌کنیم؛ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری

شاخصه‌های حمایت نیروی قدس از گروه‌های مقاومت چیست؟

حمایت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، دو شاخصه مهم نیروی قدس در ارتباط با جبهه مقاومت اسلامی که نماد قدرت تمدن بزرگ اسلامی هستند، است.

در هر نقطه‌ای از جهان اسلام و منطقه که جنبش‌های مردمی و گروه‌های مقاومت در راستای اهداف مشخصی که آزادسازی قدس شریف از بند اشغال و مبارزه با استکبار جهانی که آمریکا مصداق بارز آن است، فعالیت می‌کنند، نیروی قدس ملزم به تجهیز سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این گروه و جنبش‌هاست بدون هرگونه ملاحظات سیاسی و … است.

امروز نیز جمهوری اسلامی ایران از طریق نیروی قدس و با همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط در حوزه سیاست خارجی، به تجهیز و سازماندهی گروه‌های مقاومت و جنبش‌های آزادیبخش در منطقه جهان اسلام می‌پردازد و از طرح این موضوع نیز هیچ ابایی به خود راه نمی‌دهد. چرا که یک اقدام و فعالیت کاملاً مشروع و منطبق بر اصول و مؤلفه‌های انسانی و الهی و اعتقادی است.

آشوب افکنی؛ راهبرد جدی دشمن برای مقابله با نیروهای مقاومت

به عنوان سوال پایانی فکر می کنید، سیاست‌های دشمن برای مقابله با محور مقاومت چه خواهد بود؟

دشمن برای مقابله با جبهه مقاومت اسلامی برنامه‌ریزی‌ها، تاکتیک‌ها و راهبردهای مشخصی دارد، کمااینکه با صبر و حوصله نیز در حال پیگیری آن‌هاست. این راهبردهای در دو حوزه نرم و سخت قابل دسته‌بندی است.

امروز سیاست دشمن که یک ائتلاف متشکل از محور غربی، عبری، عربی است، از بین بردن توان و ظرفیت‌های انسانی، مالی، لجستیکی، زیرساختی و ایدئولوژیک جبهه مقاومت و تضعیف و تجزیه کشورهای اسلامی است.

به عنوان مثال داعش یکی از ابزارها و تاکتیک‌های دشمن برای مهار و تضعیف جبهه مقاومت اسلامی بود.

آشوب‌افکنی که از چندی پیش به بهانه‌های مختلف در برخی کشورهای اسلامی که اتفاقاً مقاومت اسلامی در آن‌ها فعالیت جدی دارد، ظهور و بروز یافته است، سیاست دیگر دشمن برای مقابله با محور مقاومت است. ضمن اینکه تحریم نیز در زمره یکی دیگر از اقدامات دشمن برای مقابله با گروه‌های مقاومت اسلامی است. البته باید تأکید داشت که تمام این اقدامات برخلاف آنچه که ائتلاف غربی – عربی – عبری دنبال آن هستند، نتوانسته است نتایج مطلوبی برای آن‌ها ایجاد کند، کمااینکه باعث چالش‌هایی نیز برای دشمن شده است.

ممنونم از وقتی که در اختیار ما قرار دادید…

انتهای پیام/

  • منبع خبر : راه دانا