رئیس قوه قضائیه گفت: مکتب شهید سلیمانی در امتداد مکتب امام خمینی و مکتب عاشوراست و باید ابعاد آن برای نسل حاضر و نسل آینده تبیین شود.

به گزارش پایگاه خبری دیار نخل به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در مراسم نخستین سالگرد شهادت سپهبد قاسم سلیمانی که در دانشگاه تهران با حضور میهمانی داخلی و خارجی در حال برگزاری است، اظهار کرد: یاد شهدای عالی‌قدر انقلاب اسلامی، شهدای مقاومت و شهید بزرگوار سردار دل‌ها شهید سلیمانی و شهید ابومهدی مهندس و سایر شهدای حادثه سال گذشته را گرامی‌ می‌داریم.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در تبیین شخصیت شهید سلیمانی فرمودند، مکتب شهید سلیمانی باید تبیین شود. مکتب شهید سلیمانی در امتداد مکتب امام خمینی و مکتب عاشوراست و باید ابعاد آن برای نسل حاضر و نسل آینده تبیین شود. اولین شاخصه مکتب سلیمانی اخلاص شهید است. کسی که همه وجود او آهنگ خدا دارد و برای خدا حرکت و جهاد می‌کند. امام بزرگوار ما کتاب زیادی دارند و در جایگاه یک شخصیت متحول‌کننده جامعه و ایجادکننده یک انقلاب عظیم، سنگ زیربنای امام این جمله است که عالم در محضر خداست. اگر کسی در سلوک  و رفتارش خدا را ببیند و خدایی حرکت کند، این رمز موفقیتش در همه زندگی خواهد بود. دومین شاخص مکتب شهید سلیمانی، بصیرت اوست.
رئیسی گفت: کسی که بصیرت دارد، دوست و دشمن را خوب می‌شناسد و راه را به خوبی پیدا می‌کند. کسی که بصیرت دارد هیچ‌وقت ذلیل و خوار نمی‌شود و دشمن نمی‌تواند بر او سلطه یابد. از ویژگی‌های شخصیتی شهید سلیمانی داشتن بصیرت بود. حقیقتا می‌توان گفت کارنامه عملکرد او، نشانه یک انسان با بصیرت است که در تمام زندگی سیاسی، بصیرت موج می‌زند. سومین شاخصه، ولایی‌بودن اوست. برخی ولایت‌شعار هستند و برخی ولایت‌مدار. امام صادق در یک جلسه فرق ولایت‌شعار و ولایت‌مدار را اعلام کرد. حضرت نحوه سلوک هارون‌مکی را به او نشان می‌دهد و به یکی از حاضران می‌گوید چند نفر مثل او، مرد میدان هستند؟ اگر مثل او خطرپذیر و در مسیر ولایت بودید و حرف ولی را نصب‌العین قرار می‌دادید، یعنی ولایی هستید.
رئیس گفت: وصیتنامه شهید سلیمانی، ولایتنامه است؛ تمام فرازهای وصیت‌نامه توجه به ولی فقیه است. این مکتب برای همه دانش‌آموزان در این عرصه الگو است که بدانند سخن و جایگاه ولی کجاست. آنجا که حاج قاسم سخن خود را با قسم جلاله می‌خورد برای ولایت. شاخص دیگر در زندگی شهید سلیمانی، حامی مظلومان بودن است. عرب و عجم، سنی و شیعه، فلسطینی و لبنان، ترک یا ایزدی، فرقی نمی‌کند. حامی مظلوم بودن که در متن مکتب رهبر انقلاب است، در تفکر حاج قاسم وجود داشت. انقلاب اسلامی حامی تمام مظلومان عالم است.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: از شاخص‌های مکتب سلیمانی، مردمی بودن اوست. سرداری در سپاه است اما وقتی کنار خانواده شهدا می‌نشیند، وقتی کنار مردم سیل‌زده خوزستان یا کودکان یتیم می‌نشیند، چهره یک پدر مهربان و یک شخصیت علی‌وار است. نگاهش نگاه تشریفاتی سیاسیون به مردم نیست، او حقیقتا مردم را دوست داشت. این شاخصه‌ها، شاخصه انقلابی بودن است. چهره‌ای که هم انقلابی می‌اندیشد هم انقلابی عمل می‌کند و هیچ مانعی را به رسمیت نمی شناسد و هیچ مانعی برای ترقی نداشت. او در یک کلمه طرفدار منطق ما می‌توانیم است. ما می‌توانیم در برابر تمام دشمنان تا دندان مسلح بایستیم. تمام این ویژگی‌ها از او یک چهره انقلابی و مردمی و اثرگذار ساخت که دارای یک ظرفیت بالایی است. بدانید و بدانیم خداوند برای بهترین خلقش در این عالم مدالی را عنایت می‌کند که رمز موفقیت رسول‌الله است. پیامبر، ما به تو شرح صدر ندادیم؟ ظرفیت داشتن خیلی مهم است. این ظرفیت شهید سلیمانی، بینش قوی و دلدادگی به اهل بیت است.
رئیسی گفت: جوانان عزیز، انسانی که ظرفیت داشته باشد، مقابل گناه و وسوسه شیطانی، نه می‌گوید، مقابل استکبار جهانی و همه خناسان عالم نه می‌گوید و فقط در خط عبودیت خداست. شهید سلیمانی یک چهره با ظرفیت، مومن در راه هدف بود و این ظرفیت در پرتو بندگی و ارادت به اهل بیت، به وجود آمد. می‌خواستند داعش را بر منطقع مسلط و مقاومت را خلع سلاح کنند و اسلام را وارونه به مردم معرفی کنند. می‌خواستند با فتنه منطقه را به آتش بکشند. امام خامنه‌ای فرمودند دشمن خواست و نتوانست اما ما خواستیم و توانستیم. آنها می‌خواستند اسلام داعشی را معرفی کنند اما نتوانستند چون شهید سلیمانی و سپاه قدس ظرفیت عظیمی را به برکت شهدا در منطقه ایجاد کردند.
انتهای پیام/