فرماندار شهرستان ریگان گفت: بیش از ۲۰ هزار تن از محصول خرمای ریگان امسال دچار خشکیدگی و عدم تلقیح شد که خسارات زیادی به نخلداران ریگانی وارد کرده است.

به گزارش پایگاه خبری دیار نخل،شهرستان ریگان یکی از شهرستان‌های شرقی استان کرمان می‌باشد که اقتصاد آن بر پایه خرما می‌باشد.این روز‌ها که کشاورزان ریگانی کار برداشت محصول را اغاز نموده اند متاسفانه با خوشه های خشک شده و یا چیل شده مواجه می‌شوند.

این نخلداران در روز‌های گردافشانی با نوسانات دمایی طوفان شدید مواجه بودند که این امر بر مشکلات کشاوران افزود ومحصول خرما تلقیح نشد.

امین باقری در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: ۵۰ درصد محصول خرمای شهرستان ریگان امسال به دلیل شرایط آب وهوایی دچار خسارت شده واز بین رفت.

فرماندار ریگان ادامه داد: شهرستان ریگان یکی از شهرستان‌های شرقی استان کرمان می‌باشد که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی و خرما می‌باشد.

این مقام مسئول تصریح کرد: امسال بیش از ۲۰ هزار تن از محصول خرمای ریگان دچار خسارت وخشکیدگی و عدم تلقیح شد که خسارات زیادی به نخلداران ریگانی وارد کرده است.

باقری عنوان کرد: ستاد بحران با حضور کارشناسان در محل فرمانداری ریگان برگزار شد که با پیگیری‌های صورت گرفته خسارت نخلداران نیز به استان اعلام شده است.

وی با اشاره به اینکه صندوق بیمه محصولات کشاورزی از حالت حمایتی به خسارتی تبدیل شود ابراز داشت: بیمه کنونی جوابگوی خسارت به نخلداران ریگانی نیست.

فرماندار ریگان با بیان اینکه بیش از ۲۰ سال است که خسارت به نخلدان ریگانی وارد می‌شود، اما مرکز تحقیقات تا کنون اقدامی برای نخلداران ریگانی انجام نداده ،خواستار راه اندازی مرکز تحقیقات کشاورزی در این شهرستان شد.

خسارت ۷۰ درصدی به نخلداران ریگانی

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ریگان نیز در گفت گو با خبرنگار ما بیان داشت: کار برداشت خرما از نخلستان‌های شهرستان ریگان در حال انجام است که پیش بینی می‌شود بیش از ۴۰ هزار تن محصول برداشت شود.

فرامرزی با بیان اینکه در پی نوسانات دمایی خسارت ۳۰ تا ۷۰ درصدی به نخلداران ریگانی وارد شده ،ابراز داشت:با توجه به خسارت به نخلداران ریگانی در اثر خشکیدگی ، کشاورزان از پوشش خوشه‌های خرما ودور آبیاری استفاده نمایند.

رئیس جهاد کشاورزی ریگان با اشاره به اینکه ۸۵ درصد اعتبارات سیستم نوین ابیاری بلاعوض می‌باشد کشاورزان به سیستم‌های نوین ابیاری روی آورند،عنوان کرد:کشاورزان با اجرای سیستم‌های نوین آبیاری نیز می‌توانند در کاهش خشکیدگی خوشه‌های خرما نیز نقش به سزایی ایفا نمایند.

انتهای پیام/